Sana on vapaa

Tai sitten ei. Taalla oli viela viime viikolla kolme paivittain ilmestyvaa sanomalehtea. Nyt niita on yksi. Kaksi muuta on "suljettu valiaikaisesti", toimituksissa oli muka kirje (jossa paljastettiin Musevenin, siis nykyisen presidentin pojan tyrkkimisesta seuraavaksi pressaksi), joka piti loytaa. Oikeampi syy lienee se, etta kaksi suljettua sanomalehtea olivat puolueettomia, se aioa jatkava on tiukasti presidentin taluutusnuorassa.

Eilen toisen sanomalehden toimituksella mellakoitiin. Mielnosoittajat halusivat, etta lehti avattaisiin, poliisi oli eri mielta ja kaytti kumiluoteja.



Observerin (viikkolehti) mukaan "Outgoing Internal Affairs Minister Hilary Onek set tough conditions for Monitor Publications managers if the paper was to reopen. The paper would have to sign an undertaking never to write negative stories about the army, the president or his family. But the managers, who claim that high-level meetings with government officials are still ongoing, refused to agree to the terms" 

Tastako taa lahtee? Malawissa enesimmainen alamaen merkki oli puolueettomie sanomalehtien sulkeminen. Tanne on moni taho ennustanut hassakoita lahivuosille, mutta voihan ennustukset olla vaarassa ja hassakat alkaa jo nyt... Toivotaan kuitenkin, etta ei.

0 Response to "Sana on vapaa"

Lähetä kommentti