Pienia eroja

Nain konferessimatkalla yksin reissatessa on kerrankin aikaa tarkkailla ymparistoa. Suomesssa on aina kauhea hassakka paalla ja jos ei lapset sau olemaan mukana, ainakin on kiire niita hakemaan/ viemaan/hoitamaan jotain asioita. Nyt ei ole kiire juuri mihinkaan ja olenkin kavellyt kaupungilla ihan vaan nauttien eurooppalaisuudesta ja pallistellyt hapeamatta kaikkea ja kaikkia.

Olen ehtinyt ihastelemaan/hammastelemaan ainakin seuraavia aika arkisia asioita:


  • Autot varovat jalankulkijoita, jotka ylittavat katua. Tai ainakin niita, jotka ylittavat oikeasta kohdasta. Olen ihan hakeltynyt, kun kaantyvat autot odottavat ennen kaantymista. Ugandassa se menee, jolla on suurin kameli. Eli siis mita isompi auto, sita varmemmin sen kuski ei jalankulkijoita paljoa kunnioita. Kotona en ikina uskaltaisi lahtea ylittamaan katua, jos naen, etta auto on lahestymassa (vaikka kuinka kaukana).
  • Josses etta taalla poltetaan paljon tupakkaa. Ja naiset kans! Ugandassa ei polta juuri kukaan eika varsinkaan naiset, vaikka siella muuten ollaan kylla kovasti ulkonakayvaa sorttia ja naiset juo myos alkoholia.
  • Jengi lukee! Tulin asken metrolla hotellille ja metrovaunussa ainakin viisi ihmista lahiymparistossa istui nena kiinni kirjasssa tai kindlessa. Ugandassa kaikki raplaavat kylla puhelimia, mutta lukemiskulttuuri ei oikein vielakaan ole ottanut tuulta alleen.
  • Ai etta ma kaipaan puistoja! Ugandassa oma piha on tietty mielettoman vehrea, mutta julkisia puistoja ei ole ja yllattavn harvoissa ravintoloissakaan on lapsiystavallinen vehrea piha. Jos asuisin Suomessa, kavisin puistossa tai edes leikkipuistossa (niitakin taalla on aika paljon) ihan jatkuvasti!

4 Response to "Pienia eroja"

  1. Hilkka Says:

    Hih, poltin Sambiassa asuessani, ja siellä ei vaan - ainakaan silloin - kerta kaikkiaan ollut sopivaa, että nuori nainen tupakoi julkisesti. Piti siirtyä aina salakähmäisesti toimiston taakse tai katolle, ettei tullut sanomista.

  2. Emppa Says:

    No just :D Musta on tullut kauhea paheksuja, sillee sisaisesti. Paheksun kaikkia muzungu-naisia/tyttoja, jotka rookaa ja kulkee liian pienissa vaatteissa pitkin Ugandaa :D

  3. Hilkka Says:

    Pienissä vaatteissa en kulkenut! Ja liekö kyse pyllyn laskehtimisesta ja appelsiini-ihon esiinmarssista vai Sambia-kokemuksen kokonaisvaltaisuudesta, niin ei ole senkään jälkeen tehnyt mieli käyttää pieniä vaatteita, vaikka meininki niiden suhteen tuolla mini-Etelä-Afrikassa oli aika toinen. Samoin muuten sen naisten tupakoinnin. Olin ihan hoomoilasena, kun näin nuoria paikallisia naisia röökaamassa julkisella paikalla.

  4. Emppa Says:

    Ai sinakin :D Mun sambialanen (Etela-Afrikassa opiskellut ja pitkaan asunut) kaveri totesi, etta ma olen niiin kovin konservatiivinen pukeutumisessa... Jep.

Lähetä kommentti