Lounas

perjantai 26. elokuuta 2011 8.38 Lähettänyt Emppa
Malawissa kavin lounaalla lahes aina kotona. Joskus, aika harvoin, kavin ulkona syomassa, mutta silloinkin hain miehen kotoa mukaan. Lilongwen hallintokeskustan ravintola/kahvilatarjonta oli kuitenkin sen verran heikko (laskujeni mukaan 5 potentiaalista paikkaa koko pohjoispuolella kaupunkia ja niista ainoastaan 2 kavelymatkan paassa toimistosta), etta hirvean usein ei samoin paikkoihin jaksanut menna.

Kampalassa ei kotiin ole lounaalla mitaan asiaa. Ehtisin ehka tsagalla tunnissa kotiin ja takaisin, mutta syominen jaisi valiin ja todennakoisesti ruuhkassa menisi ainakin 1,5 h yhteensa. Evaita en jaksa vasata, niinpa kaynkin lahes joka paiva ulkona syomassa. Taalla ei valinnan varaa puutu - joskin laiskuus vahentaa mahdollisuuksia. Silti kuitenkin pelkan kavelymatkan paassa toimistolta on ainakin 12 ravintolaa. Tarjolla on paikallista ruokaa (joka on ihan kaypaa, mutta sita ei jaksa montaa paivaa perakkain), intilaista, kiinalaista, hampurilaisia yms., kontinentaalia, kahvilaruokaa ja fancya italialaista. Jos viela jaksaisi ottaa auton ja ajaa vahan matkan paahan, tarjonta laajenisi huomattavasti.

Yleensa en jaksa lahtea autolla minnekaan, parkkipaikkoja on nimittain mahdotonta saada palatessa. Ensi viikolla voin kuitenkin joutua tekemaan poikkeuksen. Samaan kaupunginosaan toimiston kanssa (kuitenkin ajomatkan paahan) on viime maanantaina avattu sushi-ravintola, joka on kuulema ihan huippu!!

On tassa Kampalassa asumisessa puolensa!

2 Response to "Lounas"

  1. Anonyymi Says:

    Hei Emppa,

    Muutin perheeni kera Kampalaan toukokuun lopulla. Nyt kun arki on alkanut tasoittumaan huomaan kaipaavani sosiaalista elamaa ymparilleni. Kuulin kaveriltani blogistasi ja ajattelin ottaa yhteytta. Ja sen lisaksi olisi mukavaa paasta puhumaan suomenkielta.

    T:Marjo

  2. Emppa Says:

    Moi! Olis tosi kiva tavata! Sosiaalinen elama ja suomenkieli kuulostaa tosi hyvalta yhdistelmalta :D

    Meilaa mulle osoitteeseen minunafrikkani@hotmail.com kun en viitti jattaa puhelinumeroa tanne nakyviin!

Lähetä kommentti