Ostaako vaiko ei

Meidan on tarkoitus menna Suomeen kesaloman sijasta toukokuussa. Omituinen aika selittyy silla, etta meilla saa toista maksetun kotiloman kahden vuoden valein (riippuu siis aivan asemapaikasta, kuinka usein naita tulee). Loman saa kayttaa siina vaiheessa kun kotilomapisteita on tietty maara, mutta loma tulee olla kaytettyna viimeistaan silloin, kun sopimusta on jaljella kuusi kuukautta - vaikka olisi kuinka todennakoista, etta sopimusta jatketaan. Minun tapauksessani lomaikkuna on siis avoina 18.4-30.6.

Olisimme voineet tiestysti suunnitella viettavamme juhannuksen Suomessa, mutta koska kesakuu on niin usein saan puolesta suoraan sanottuna hirvea ja koska Tirpalla on koulussa kesakuussa kaikenlaista mukavaa, ajattelimme pitaa loman toukokuussa. Mina halusin vappupiknikille, mies kaverin nelikymppisille ja Tirppa omille synttareilleen Suomeen. Lisaksi hyvan ystavan laskettu aika on sopivasti toukokuussa, joten ajattelin, etta ehka nakisimme vauvankin samalla reissulla.

Olen tietty surffaillut lentolippuja jo pidemman aikaa nahdakseni, mita kautta kannattaa matkustaa. Nyt loysin holtittoman halvat lentoliput- vahan kiertotieta, mutta hinta on niin kohdallaan, etta tekisi mieli ostaa ne. Ongelmana on enaa loma, jota ei viela ole myonnetty. Ja tietty sellainn pikkuseikka, etta jos sattuisin saamaan sen uuden tyon (kuviot vielakin auki), voinko pokkana vain ilmoittaa, etta ensi toikseni olisin pois kolme viikkoa. Juuri epaselvan tyokuvion vuoksi kyttaan halpoja lippuja, Mikali en saa duunia, saan sentaan liput. Mikali saan duunin, saan vain yhdensuuntaiset liput ja uusi tyonantaja olettaa minun olevan jo paikanpaalla, joten paluu jaa maksettavasti omasta pussista.

Hirvea dilemma. Loman lykkaaminen em. syista ei innosta.

4 Response to "Ostaako vaiko ei"

  1. Emppa Says:

    No, nyt on ostettu. Hinnat oli halventuneet entisestaan ja koko porukalle liput oli alle 2000 e, mika on ihan sairaan hyva diili. Onneksi lipuissa on vaihtomahdollisuus pahan paivan varalta.

  2. Emppa Says:

    Ei hemmetti, olisi pitanyt lykata ostamista vahan. Nyt onkin mahdolista, etta mun pitaisi menna yhteen kokoukseen Lontooseen 30.4-1.5, kun meidan liput on hankittu 29.4 lennolle... Grrrr!!!

  3. Kata Says:

    Kuulostaa tutuilta pähkäilyiltä! Meilläkin on kesälomaliput nyt ostettu mutta olipahan taas aikamoista pähkäilyä ja asioiden yhteensovittamista, että saatiin päivät valittua ja sopivat liput hankittua.

  4. Emppa Says:

    Joo, kauheaa saatoa! Lisahankaluutena on tassa taas mahdollinen tyopaikan vaihto, joka tuo ihan uuden ulottuvuuden koko hommaan :D

Lähetä kommentti