Ikava kylmaa!

Viime paivina niin moni on sosiaalisesaa mediassa postannut pimeasta/kylmasta/kynttiloista/jouluvaloista/lumesta, etta mulle on tullut ihan hirvean ikava kaikkea sita. Kylla, jopa sita harmaata ja ankeaa. Ei niin, ettenko tietaisi, miten inhottavaa em. pimeys on ja miten hartaasti monet ovat odottaneet lunta, etta maisema valaistuisi edes hetkeksi. Haluaisin edes kaymaan pohjoisessa, kokemaan ne lyhyet paivat ja kynttiloiden pehmean valon.

Kaipauksen syyna on varmasti taman vuotiset joululomasuunnitelmat. Tana vuonna on kotijoulun vuoro. Ennen joulua pyrahdamme Seychelleille rantalomalle. Aiemmista vuosista tiedan hyvin, etta joulutunnelman saa hyvin pystyyn taallakin, mutta valoisuudesta johtuen kynttiloilla ja valoilla on paljon vahemman mahdollisuutta ilahduttaa. Just nyt olisi ihanaa kapertya sohvalle pienten valopisteiden loisteessa ja juoda mukillinen kuumaa glogia!! Paivantasaajalla on tosi tylsaa asua, kun vuodenajoista ei ole tietoakaan!

5 Response to "Ikava kylmaa!"

 1. Kata Says:

  Mun täytyy käydä pohjoisessa päivittämässä aivot talvella koska muuten en oikeasti meinaa muistaa missä kohdassa vuotta ollaan milloinkin menossa! Joka vuosi ei ole toki talvireissu onnistunut mutta tänä vuonna mennään taas useammaksi viikoksi, sekä isän- että äidinmaahan. Mua itse asiassa vähän huolestuttaa miten sitä kylmää ja pimeää sitten lopulta käytännössä jaksaa... Khartumin talvi on ihana: aurinko paistaa ja lämpö nousee päivällä kolmenkympin korville mutta laskee öisin miellyttävän alhaiseksi, jonkun viikon ajan suorastaan kylmän puolelle. Jos 20 astetta tuntuu nyt kylmältä niin miltäköhän siellä nollan tuntumassa ja miinusasteissa tuntuukaan...

  Mutta siis ymmärrän kyllä oikeasti hyvin kylmänkaipuun ja niissä tunnelmissa olemme itse kotiinpäin juurikin menossa. Seychellit ei tosin kuulosta yhtään hullummalta vaihtoehdolta!

 2. Emppa Says:

  Toi on just osa sita ongelmaa, en muista ikina koska mikakin on tapahtunut, kun taalla saa on aina about sama. Malawissa sentaan oli 4 selkeaa vuodenaikaa. En siis mitenkaan haluais loputtomasti olla kylmassa ja pimeassa, mutta pikku visiitti olis kylla kiva.

 3. Ansku Says:

  Mä lähetän täältä teille virtuaalisesti harmaata ja pimeetä ja tihkusadetta ja kylmää :) Kaivoin just jouluvalotkin ikkunaan ja mä en ole kyllä yhtään harmitellut talven tuloa tänä vuonna, kun sekin tuntuu vaan niin tutulta ja siksi ihanalta. Seychellit kuulostaa kivalta myös definitely!

 4. s Says:

  Tiedän, mistä puhut! En aivan kaipaa inhaa kylmää ja märkää, mutta näiden kuukausien tunnelmaa ja sitä kynttilänvaloa kuitenkin. Toivotan teille kuitenkin ihanaa juhlanaikaa kotona ja sitä ennen lomalla. Varmasti siitäkin tulee ihanaa ja muistelemisen arvoista.

 5. Emppa Says:

  Ansku - Kiitos virtuaaliharmaasta :) Onneks nyt on sadekuasi, eli aina valilla on vahan harmaampaa...

  S: Ei kuvittelis, etta sita pimeaa ja markaa vois kaivata... Meilla on aina ollut tosi kiva joulu Afrikassa, joten varmaan nytkin on ihanaa. Koti(maa)-ikavalle ei vaan voi mitaan...

Lähetä kommentti