Jannan aarella

Hassua, Marjukka ehtikin jo kysella edellisen postauksen kommentteissa, etta koskas sita tulevaisuuttaa oikein valotetaan...

Kas kun taman viikon maanantaihin asti meilla ei viela ollut selkeytta asioiden tilasta. Tehtiin siis joskus alkusyksysta paatos, etta viimeistaan helmikuun loppuun mennessa haluttaiin tehda paatos, etta mihin nena kesalla nayttaa. Aika pitkaan Suomi oli voimakkaasti mukana kuvioissa ja viela jouluna ajattelin, etta kesakuun lopussa koittaaa muutto Hamenlinnaan. En hakenut  juuri mitaan toita oman organisaation sisalta, koska burnoutista toipumisestani huolimatta samanlaisen duunit eivat kertakaikkiaan kiinnostaneet.

Niinpa kieltayyi kaikesta mika ei tuntunut tarpeksi kiinnostavalta tai minka asemapaikka ei ollut miehen ja minun hyvaksyttavien maiden listalla. Hekemisen arvoisiksi nain pestit Makedoniassa (yleismanagerointia, jain haussa kakkosksi), Barbadoksella (oman alan hommia, jain kakkoseksi) ja Kambotsa (oman alan hommia, joita en oikeastaan edes hakenut, mutta paasin valintaprosessiin koska tulin valituksi talent pooliin). Noista oikeastaan vain Phnom Penhista tippuminen harmitti ammatillisesti oikein tosissaan.

Ja se uusi kohde... Se onkin varsinainen jokerikortti. Maa ei tainnut olla meidan kylla-listalla lainkaan, mutta saaattoi olla ehka-listalla. Siina mielessa kriteerit tayttyvat, etta paakaupungissa on kuulema tosi turvallista, liikenneruuhkia ei oikeastaan ole ja kohteeseen on mahdollista muuttaa perheen kanssa. Kv-koulukin paikasta loytyy, tosin vain yksi. Itse en tieda maasta juuri mitaan ja netti onkin laulanut viime paivina selvitellessamme kohteesta lisatietoja. Kylmaa siella nayttaisi olevan, tai ainakin reippaasti viileampaa kuin taalla. Hrrr, aloin jo panikoida palelemista :D

Viela en halua paljastaa kohdetta kunnolla, en ennen kuin nimi on paperissa. Toistaiseksi minulta on vasta pyydetty alustavaa hyvaksyntaa ja oletan, etta virallinen vahvistus tulee muutaman paivan sisalla.  Muuttoaika lienee toukokuussa, tosin saattaa hieman viivastya viisumista johtuen. Ennen kesalomaa kuitenkin.

Aika huikeaa. tanaan tuli tayteen 10 v miehen kanssa naimisissa, joista vajaa 10 Afrikassa. Saas nahda, missa seuraavat 10 vuotta kuluvat!

11 Response to "Jannan aarella"

 1. Kata Says:

  Uteliaana jään odottamaan, että minne olette suuntaamassa.

  Hyvää hääpäivää teille!

 2. Emppa Says:

  Kiitos :)

  Sen verran voin sanoa, etta blogin nimea ei tarvi muuttaa ;)

 3. jenniuu Says:

  Jännää!! Minäkin jään uteliaana odottamaan jatkoa ja käyn mielessäni läpi viileitä pääkaupunkeja sillä mantereella. Toivottavasti kaikki menee hyvin.

 4. Emppa Says:

  Ai vitsi kun tekis mieli kertoa. Mutta kun ei oo vielakaan sita nimea paperissa.

 5. Kata Says:

  Mulla on aavistus, saa nähdä olenko oikeassa!

 6. Emppa Says:

  Kata, arvaa ihmeessa. Ei talla mantereella niin paljoa maita ole :D

 7. Kata Says:

  No, okei! Jos kerran olette tälle mantereelle jäämässä, arvaan, että olette muuttamassa Asmaraan, Eritreaan? Siellä on läpi vuoden vähän viileämpi ilmanala, liikenne kuulemma sujuvaa, ja diktatuurit tuppaa olemaan turvallisia! Me ollaan joskus itse harkittu Eritreaa ja siitä muistan, että siellä ei kouluissa ollut hirveästi valinnanvaraa.

  Meniköhän arvaukseni pahasti pieleen? :)

 8. Emppa Says:

  Bingo! Maseru Lesothossa sopis kans kuvaukseen :)

 9. Ansku Says:

  Oo jännää, mä olisin arvannut Etiopia en ehkä muuten mut kylmän takia. No Hämeenlinna, Lesotho, Eritrea mitä näitä nyt on :) Meillä (tai no ainakaan mulla) ei Egypti ollut käynyt mielessäkään ennen kuin tuli sellainen tilanne ja tilaisuus ja sitten se siitä eteni "ehkä"-listalle ja obviously "kyllä"listalle - ihme lottoa minne sitä päätyy :) Toivottavasti kaikki menee hyvin administratiivisesti ja muutenkin ja pääsette liikkeelle hyvillä mielin - onnea matkaan!!

 10. Bwana Says:

  Hämeenlinna, Lesotho, Eritrea... PNG:tä vääristä mielipiteistä tarjolla jokaisessa. Toisissa enemmän injeraa kuin toisissa.

 11. Kata Says:

  Oho, meni oikein ja heti ekalla arvauksella!

  Eritrea on kiehtova maa ja minulla on eritrealaisista vain hyviä kokemuksia, Sudanissa heitä on aika paljon ja tuntemani eritrealaiset ovat huomiotaherättävän mukavia tyyppejä. Voisin kuvitella, että paikan päällä saattavat ystävyyssuhteet paikallisten kanssa olla vähän monimutkaisempia, kun ei tosiaan ole kyse vapaasta maasta... Mutta olen ymmärtänyt, että ulkomaalaisena siellä on kyllä melko helppoa elää.

  Onnea muuttoon! Toivottavasti jatkat blogiraportointia uudesta kotimaasta. Se on meilläkin edelleen mahdollisten tulevien kotimaiden listalla.

Lähetä kommentti