Ei oo helppoo!

torstai 9. maaliskuuta 2017 15.17 Lähettänyt Emppa
Kyllahan ma sen toki arvasin, etta Eritrean muuttaminen ei olisi ihan sielta simppeleimmasta paasta, mutta en arvannut miten hankalaa se oikein voisi olla.  Olen tassa viime paivina kayttanyt erittain runsaasti aikaa selvittaakseni seuraavat asiat:
  • Miten paasta Entebesta Asmaraan helpoiten ilman, etta valilasku olisi vahintaan 10h. Sinne paasee kolmea reittia taalta, Kairon, Istanbulin ja Dubain kautta. Kairossa ja Istanbulissa odotusajat ovat kurjat lasten kanssa liikkumiseen. Dubaihin taas ei paase yhtasoittoa sina paivana, mina mun pitaisi ilmoittautua. Pyysin jo viikon lykkaysta pikkusiskon balettiesityksen takia (!!), joten en tieda paljonko kehtaan kysya lisaa... Talla hetkella nayttaa silta, etta Dubain kautta saattaisi sittenkin onnistua, mutta siten etta ensimmainen lippu ostetaan Emiratekselle ja toinen FlyDubaille. Ihme kikkailua, varsinkin kun laukkujen suhten molemmilla on hyvin erilaiset saannot ja meilla saattaa olla hyvinkin paljon kamaa...
  • Miten saada meidan romppeet Asmaraan. Paikan palla tavaroiden saatavuus on heikkoa ja hinnat taivaissa kauppasaarrosta johtuen (plus sielta ei saa kateista, maassa ei ole yhtaan automaattia. Edustusrouva-Kata, tarvin tahan jotain neuvoja...). Kaikki ovat vahvasti kehoittaneet viemaan mukana omat huonekalut. Oh well, kiva idea. Ainoa harmillinen asia on, etta taalta Ugandasta rahdin vieminen nayttaa olevan supermutkikasta, ensin pitaisi paasta jotenkin Mombasaan (helppoa), sitten jollain ilveella pohjoiseen ja Punaiselle Merelle. Ikava kylla takalaisetn muuttofirmojen normaalisti kayttavat rahtilaivat eivat mene Massawaan ja Dijiboutin ja Sudaninka kauttaa ei tavaroita voi viela. Yksi reittti on viela selvittamatta ja se saattaa onnistu. Olen kuitenkin samalla myos selvitellyt, olisiko iisimpaa ostaa Ikean nettimyymasta kaikki kamat ja lahettaa ne Suomesta laivalla Eritrean. Yksi ruotsalainen tuleva kollega on tehnyt sen ja oli kuulema hyvinkin simppelia. Toistaiseksi suomalaiset yhtiot eivat ole vastanneet mitaan sahkopostikyselyyni, mutta en ole menettanyt toivoa. Jos tama vaihtoehto on jarkeva, lahetetaan taalta ilmateitse henkilokohtaiset tavarat ja liinavaatteet.
  • Miten saadaan meidan koirat Asmaraan. Pikkukoirilla on jo sirut ja rabies-rokoitus jne, joten ainoa puuttuva paperi on koirien maastavientilupa. Kuvittelin pitkan, etta koirat saadaan perille Istanbulin kautta rahtina (periaatteessa pitaisi onnistua), mutta sain tanaan juuri viestin, etta koirien pitaisikin matkustaa makustamossa ja siita tuskin tulee mitaan.Niinpa pitaa palata alkuun koko suunnitteluprosessissa. Hankaluutena on, etta kasittaakseni FlyDubai ei kuljeta koiria lainkaan. Koirille Egypt Air nayttaa ainoalta mahdollisuudelta, mutta en ole ihan varma, mita tasta tulee. Vanha koira jaa ikava kylla tanne, 11-v jattimaisen (3/4 Rodesiankoira ja 1/4 Tanskandogi) vanhan rouvan terveys ei enaa kesta lentamista ja vaikka se pahalta tuntuu, oikea ratkaisu on jattaa koiralle jaahyvaiset. Jos yksi ystavaperhe ottaa koiran, Tessa paasee viela uuteen kotiin, mutta mikali heille ei mahdu, on ratkaisuna lopettaminen :(
Mutta kaiken kaikkiaan aika mutkistasta. Ajatella, jos olisin saanut hakemani tyon vaikka Kambotsasta. Mitaan naista aiheista ei tarvitsisi pahkailla.

3 Response to "Ei oo helppoo!"

  1. Kata Says:

    Muutot on kamalia... Koirakuvioista sen verran, että emiraattien eri lentoyhtiöt ovat vissiinkin melko tottuneita lemmikkien lennättämiseen, niillä kun kulkee niitä metsästyshaukkoja ja mitä kaikkea ihan säännöllisesti kyydissä. FlyDubai tosin varmaan ei tosiaan niinkään. Meidän koirat lensi tänne Sudaniin rahtikoneella ainakin jälkimmäisen pätkän Amsterdam-Khartoum, en muista millä koneella eka pätkä meni. Kannattaa siis ottaa selvää ihan kaikista mahdollisista Eritreaan lentävistä koneista, myös rahtikoneista. Me jouduttiin koirien muutossa Belizestä Suomeen ja Suomesta tänne Sudaniin luottamaan osin ammatikseen lemmikkejä muuttavien firmojen varaan, muutot osoittautuivat sen verran hankaliksi järjestää. Mutta hankalaa on kyllä myös löytää sellaista firmaa joka hoitaa lemmikkien muuttoja eksoottisemmista maista toisiin.

    Mielelläni annan vinkkejä raha-asioissa - laita mulle vaikka postia blogin sähköpostiin edustusrouva (a) yahoo.com niin kirjoitan sulle takaisinpäin miten me raha-asioita sumplitaan ilman pankkiautomaatteja!

  2. Emppa Says:

    Mulla oli jotenkin ruusuinen mielikuva tasta muuttamisesta, kun Malawista lahto oli aika iisia. Myytiin vahan jotain, mutta iso osa huonekaluista yms. Myytiin meidan taloon muuttaville tyypeille ja tilpehori annettiin staffille. Kaverit ajoi auton ja koirat Ugandaan ja lahetettiin rahtina joku 8 laatikkoa, kun Kampalasta saa mita vaan. Kaiken kaikiaan tosi simppelia.

    Ma olen koirien osalta jo lahestynyt ammattimuuttofirmoja, jotka siirtelee koiria kans, mutta kun kukaan ei prkele vastaa mihinkaan yhteydenottopyyntoihin... Worldwide Movers Africalla on ainakin toimistot molemmissa maissa, jotren yritan katsoa olisko niista auttamaan. Kunjan nyt joku vaivautuisi ottamaan yhteytta.

    Raha-asioista meilaan. Kiitos!!

  3. Ansku Says:

    Ou mai gaaad miten mutkikasta! En osaa auttaa mutta toivotan tsempit järkkäilyihin, aikamoista setvimistä. Kaikessa hullunkurisuudessaan toi Ikea-vaihtoehto kuulostaa helpolta! Jos tuutte Kairon kautta pitkällä vaihdolla, niin olisi hauska tulla vaikka lentokenttäkahveille :_)

Lähetä kommentti