Sairastupa

maanantai 28. elokuuta 2017 14.14 Lähettänyt Emppa
Meilla ei Malawissa eika Ugandassa ollut juurikaan mahatuteja tai ruokamyrkytyksia. Lapsista kumpikin on tainnut sairastaa yhden vatsataudin, joka oli lyhyt ja helppo. Muistaakseni. Tai sitten olen aktiivisesti unohtanut asian... Itse sain muutaman jarean ruokamyrkytyksen ihan alkuvuosina Pohjois-Ugandasta, mutta sen jalkeen osasin varoa tiettyja ruoka-aineita matkustellessani kentalla, enka juurikaan sairastellut. Lapsista kumpikaan ei juuri ruuista sairastellut, miehella taisi olla muutama ruokamyrkytys.

Taalla seka esikoinen etta mies saivat kesakuussa oletettavasti salaatista ihan hillittoman taudin. Kummallakin se todettiin bakteeriperaiseksi, mutta sen tarkemmin ei tutkittu, mika bakteeri on kyseessa. Mies vei esikoisen Suomessa viela jalkitarkastukseen ja tarkemmassa viljeyssa ulosteesta loydettiin yha seka kampylobakteeria etta giardiaa. Niinpa meilla nykyaan pestaan vihannekset klooripohjaisella puhdistusaineella ja juomavedella. Muutenkin ruuan ja juomien suhteen ollaan paljon tarkempia kuin ennen ja kasienpesua syynataan jatkuvasti. Jannittavaa on se, etta pienempi sisko, joka jatkuvasti imeskelee sormiaan/paitaansa/tuoliaan/lelujaan/ravintolan poytaa/ihan mita vaan, ei ole toistaiseksi saanut viela minkaan sortin tautia.

Isompi lapsista sen sijaan laatoitti kylpparin lattia eilen uusiksi oikein isolla siveltimella. Jos kylpparissa olisi lattiakaivo, sotkua olisi ollut vahan iisimpaa siivota... Emme mitenkaan keksineet, mista ruusta popo olisi mahdollisesti tullut, joten nyt jannityksella odotamme, joutuuko koko perhe pikapuoliin sairastuvalle.

0 Response to "Sairastupa"

Lähetä kommentti