Maa tarisee...

torstai 4. heinäkuuta 2013 8.49 Lähettänyt Emppa
Maa tarisee, ei edes tupakkaa mieleni tee... Ei kun miten se biisi menee (btw. inhoan kappaletta syvasti).

Viime yona oli kaksi maanjaristysta. Ensimmainen oli just silloin, kun olin nukahtamaisisllani, joskus 22.20. Luulin eka, etta joku oli tullut pomppimaan sangylla... Tajusin kylla aika pian mista on kysymys, mutta en (taaskaan) muistanut, mita maanjaristyksen tullessa pitaa tehda. Ensimmainen jaristys oli aika pitka ja ehdin jo vahan panikoitua.

Toinen maanjaristys oli keskelle yota, joskus vahan yli yks. Herasin taas ja panikoiduin lisaa - itsesta se toinen tuntui voimakkaammalta, mutta mittareiuden mukaan se oli kuitenkin kevyempi. Ensimmainen oli 5.7 ja toinen 5.4 richterin asteikolla.

Ihan ensimmaisella kerralla maanjaristys oli musta lahina jannittava kokemus. Kerta kerralta inhoan niita enemman ja enemman. En vaan pysty muistamaan, mita pitaa tehda enka osaa arvioida, pitaako lahtea ulso vai voiko sisalla pysya. Toivottavasti maa ei jarise ihan hirveasti lahiaikoina, musta tulee nimittain Pikkusiskon yksihuoltaja seuraavaksi kolmeksi viikoksi ja koska pelkaan muutenkin olla yksin (siis ainoana aikuisena) kotona, jariseva maa ei ainakaan auta asiaa!

4 Response to "Maa tarisee..."

  1. Jenni Says:

    Huh, onneksi en ole koskaan kokenut tuota. Vaikka sinänsä saattaisi tuntua "siistiltä", niin taitaa olla sama kuin kokemukseni tornadojen kanssa: onneksi sitä kokemusta ei tullutkaan...

  2. Sateenkaari Says:

    Maanjaristyksiin ei tosiaan totu koskaan. Ei ihan pienia olleetkaan nuo jaristykset. Tuollainen jo tuntuu.
    Meillakin on jatkuvasti pienia jaristyksia, mutta Antalya ei kuulu ihan siihen alttiinpaan alueeseen taalla. Jo sellaisen 3 richterin asteikolla kylla tuntee.
    Toivotaan, ettei nyt ainakaan lahiaikoina tule sinne teille jaristyksia, ettei tarvitse panikoida yksin ollessa.

  3. jenni Says:

    Hei, kun mä vihdoin tajuan alkaa seuraamaan taas blogiasi niin uutta päivitystä ei tuu. Olenko pahan karman tuoja? Tai ehkä te lomailette, uskon ennemmin siihen.

  4. Emppa Says:

    Et tuonut pahaa karmaa, olin lomalla :D Sita ennen oltiin kahdestaan Pikkusiskon kanssa 3 viikkoa ja ma nukuin illat sohvalla...

Lähetä kommentti