Lomalta lomalle

maanantai 19. elokuuta 2013 22.16 Lähettänyt Emppa
Mies ja Tirppa viettivat Suomessa lomaillen 5 viikkoa ja Pikkusiskon kanssa mekin kerettiin pariksi viikoksi. Alunperin meidan ei pitanyt menna, mutta vedin herneen nenaan peruuntuneen Harvardin koulutusreissun vuoksi ja kostoksi yhteiskunnalle ostin meillekin liput Eurooppaan. Oli kylla hyva reissu, sopivassa suhteessa suurkaupunkia (Berliini) ja mokkielamaa Hameessa ja Etela-Pohjanmaalla.

Palattiin tanne vasta viikko sitten, mutta spekuloin jo nyt ajatuksella uudesta lomasta. Joulu Suomessa ei varmaankaan ole mahdollinen. Halpoja lentoja loytyi kylla, mutta ajatus siita, etta pitaisi taas parissa viikossa ajaa yli 2000 km ja yopya koko loma sukulaisten nurkissa ei jotenkin houkuta. Ei varmaan sukulaistenkaan mielissa :) Ilan lapsia tai yhden lapsen kanssa se viela jotenkin meni, mutta kahden kanssa se ei vaan tunnu hyvalta ajatukselta. Meillahan ei ole Suomessa mitaan kotia, joten lomien suunnittelu on aina vahan haastavaa.

Nyt sain kuitenkin uutta pontta ajatteluun, kun kuulin perjantaina, etta oma pomoni tulee olemaan siraslomalla ainakin seuraavat 2 kk, todennakoisesti vuoden loppuun saakka. Mina "saan" sijaistaa hanta eli kaytannossa tehda kahden ihmisen tyot ilamn mitaan kompensaatiota. Eiko kuulostakin hyvalta. Niinpa johonkin valiin on pakko ottaa joku breikki. Parhaiten se sopisi miehen syyslomalle - siihen sattuu sopivasti toinen Eid-vapaapaivakin!

Mutta minne menna? Olen ehdottanut Mombasaa, Sansibaria, Istanbulia ja Dubaita. Matkatoimistolla olisi myos Malindiin paketteja ja voihan Ugandassakin lomailla (tosin ei rannalla). Mielipiteita!


13 Response to "Lomalta lomalle"

 1. Ansku Says:

  Kiva kuulla teista. Voi hitsi tota etta joudut kahden ihmisen tyot tekemaan ja viela ilman kompensaatiota. Varmaan uuvuttavaa pidemman paalle, joten hyva etta paasette breikille. Kaikki noi matkakohteet kuulostaa kiinnostavilta. Mua vahan harmittaa, ettei matkustettu siella pain enemman, mutta ehka teilla tulee siihen mahdollisuuksia viela, jos paatatte lahtea out of Africa. U kai tykkaisi rannasta?

 2. T5 Says:

  Mä ehdotan kuitenkin sitä Suomea, heh.

 3. Emppa Says:

  Ansku - Ma ajattelin, etta on korkea aika alkaa matkustella taalla enemman, vaikka E onkin maailman paskin lentomatkustaja... U rakastais rantaa, siksi ma mietin Mombasaa (ja siks, kun se olis lahimpana).

  T5 - Suomi olis muuten pop, mutta kuten ollaan puhuttu, se sukulaisten nurkissa notkuminen on vaan aika nou-nou talla kokoonpanolla. Tarttis olla se kamppa...

 4. Ansku Says:

  Heh..miks E on maailman paskin lentomatkustaja? No A oli maailman paskin automatkustaja, etta siks kai ei tullut hirveasti roadtripeja tehtya. Mombasa on varmaan just hyva!

 5. Emppa Says:

  Se ei suostu nukkumaan yhtaan eika olemaan sylissa natisti ja huutaa aika paljon. Viime lennolla jotkut kongolaiset miehet meidan takana kysyi ulta jossain kohtaa etta "miksi toi vauva itkee, etko sa saisi sita lopettamaan..."

 6. Emppa Says:

  Se ei suostu nukkumaan yhtaan eika olemaan sylissa natisti ja huutaa aika paljon. Viime lennolla jotkut kongolaiset miehet meidan takana kysyi ulta jossain kohtaa etta "miksi toi vauva itkee, etko sa saisi sita lopettamaan..."

 7. Ansku Says:

  Voi toista, lentokoneessahan on ihan tylsaa. Joo, huvikseenhan sita vaan itkettaa vauvaansa. Noissa tilanteissa tekis joskus mieli kysya, etta ai te ette varmaan itse ole olleet lapsia ikina. Muistan viime kesan lennolta edessa olevan penkin miehen mulkoilua kun A itki ja nyt viela viime viikollakin tuli huokailuja ja kun A ei pysynyt paikoillaan.

 8. Riitta Says:

  Uutena lukijana kommentoin, että Suomestakin voi vuokrata esimerkiksi mökin, sanoa sukulaisille, että tervetuloa ja käydä päiväseltään tervehtimässä niitä läheisimpiä.

 9. Ullis Says:

  Joo, on rasittavaa lomailla Suomessa ilman omaa asuntoa...viime kesänä vuokrattiin auto ja se oli meillä pieni kotipesä. Laukut takakontissa ja menoksi. Mombasa/Malindihan on lomapaikaksi helppo ja kiva, Sansibar astetta kalliimpi ja kivempi...:)

 10. Emppa Says:

  Riitta - Tietysti voi vuokrata mokin, mutta se tarkottaisi taas lisaa autoilua ja sain siita tosiaan viime talvena kyllakseni kun 3 vkon saldo oli 2500 km.

  Ullis - Sansibarilla me ollaankin oltu kaksi kertaa, mutta Mombasassa ei. Jos taalta olis suora lento (vaikka paivittain) Mombasaan, lahtisin sinne heti, mutta suorat lennto on tosi huonoina paivina, joten voi olla, etta Sansi voittaa. Malindi on out ihan vaan siksi, etta sinne on "liian pitka" ajomatka lentokentalta (siis nain meille on kerrottu)

 11. jenni Says:

  Pitkästä aikaa pääsin tänne lukemaan sun päivityksiä. Mombasa on tietty ihan jees! Kerro ihmeessä jos sinne päädytte niin voin antaa jotain vinkkiä esim. kivoista rannoista. Suht kallis Mombasakin tietty jo on, mun mielestä Sansi on edukkaampi. Olisiko se Malindin lento Mombasaan? Mun käsityksen mukaan Malindin kenttä ei ole kauhean kaukana itse Malindista. Mutta siis itsehän en ikinä sinne Malindiin asti mennyt, on kuulema ihan italialainen rantakohde. Ootteko te ollu Sansilla aiemmin? Siitä(kin) mulla on pari painokasta mielipidettä... siis että minne päin mun mielestä siellä kannattaa mennä.

 12. Emppa Says:

  Ai niin joo... Enhan ma tullut edes ajatelleeksi, etta Malindissa on oma kentta. Sen verran jaljessa me ollaan taalla rajan toiseela puolella :D

  Sansilla ollaan oltu tosiaan kahdesti, joten siina mielessa olis kiva koittaa jotain uutta. Momasassa meille on kehuttu Diani beachia, mita mielta sa olet Jenni?

 13. Pieta Says:

  Me oltiin Mombasassa North Coastilla (nyt en muista enää hotlaa kyllä) ja tykättiin kyllä kovasti, mutta mun ehdoton suosikki on Lamu! Siellä on ihan parasta se, ettei koko saarella ole autoja, ja oi, miten mahtavat rannat... lasten kanssa menisin nyt kyllä sellaiseen hotelliin, jossa on uima-allas. (Lamulle voi lentää ainakin Nairobista suoraan) Niin, ja nythän kovasti huhutaan, että Lamu on menossa ihan lähivuosina pilalle jonkun öljy/kaasulinjan takia, eli se on vähän niinkun nyt tai ei koskaan!

Lähetä kommentti