Matokuurille?

maanantai 12. lokakuuta 2015 20.42 Lähettänyt Emppa
Sinnittelin parisen viikkoa, mutta tanaan oli pakko noyrtya ja menna laakariin. Olo on ollut kehno jo jonkun aikaa - huimaa, heikottaa, vasyttaa, paata sarkee jatkuvasti... Mihinkaan ei  sen suuremmin satu (paata lukuun ottamatta) eika mitaan isompaa haikkaa ole, mutta koko ajan on puolivillainen. Edellisen kerran kavin vahan vastaavilla oireilla laakarissa joskus muutama kuukausi sitten. Laakari oli silloin kovin huolestunut paansarysta, mutta ennen kuin kovin pitkalle ehdittiin tutkia, verikokeiden tulokset tulivat ja paljastivat todennaikoiseksi syyksi parasiitit (todennakoisin syyllinen bilhartsia). Delightful.

Matolaakkeita saa taalta joka ikisesta apteekista ja monet madottavat itsensa pari kertaa vuodessa, ihan vaan varmuuden vuoksi. Olen tahan asti suhtautunut moiseen puoskarointiin skeptisesti, mutta mikali kokeiden tulokset huomenna nayttavat positiivista, taidan minakin ryhtya itselaakintaan tiuhempan!

5 Response to "Matokuurille?"

 1. Kata Says:

  Voi ei :(

  Mäkin olen aina vähän ihmetellyt niitä jotka säännöllisesti madottaa itsensä ja perheensä. Koiria kyllä madotamme varalta säännöllisesti, mutta toistaiseksi emme vielä ihmisiä. Meille ei vielä ole onneksi matoja kohdalle osunut kertaakaan vaikka näitä vuosia kehitysmaissa on jo kuitenkin kertynyt aika monta. Aikamoisia myrkkyjä ovat matolääkkeet noin niin kuin ihan vain varan vuoksi otettavaksi, mutta eri juttu totta kai jos kokeet näyttää, että matoja on. En tiedä rupeaisiko itseäkin kuitenkin innostamaan ajatus varalta otettavista matokuureista jos paljastuisi, että matoja tosiaan onkin päässyt elimistöön. Toivottavasti vointi pian paranee paljastui syyksi lopulta mikä hyvänsä!

 2. Emppa Says:

  Ja mitas muutakaan testit osoitti.... Viela on auki, onko taa bilharziaa vai ihan vaan jotain suolistomatoja (yok!!!). MUtta jotain silla aika selvasti on. Nyt alkaa matokuurit saannollisesti, ehkapa jopa koko perheelle!!

 3. Kata Says:

  Voi kurjuus. Toivotaan, että kuuri sukkelaan hoitaa madot pois ja olo paranee!

 4. Anonyymi Says:

  Eikö tuo bilhartsia oo tosi paha, hajota koko maksan tms.?

 5. Emppa Says:

  ^Joo, kai se voi olla tosi paha, mutta kasittaakseni voi myos olla piilevana vaikka kuinka pitkaan. Testitulokset tuli vihdoin. Ei ollut bilhartsiaa, ihan vaan jotain perusmatoja. Hyi yok! Otin Albendazolea jo satsin, pitanee viela uusia varmuuden vuoksi.

Lähetä kommentti