Seychellit

tiistai 12. tammikuuta 2016 12.03 Lähettänyt Emppa
Ihan pakko viela vahan hehkuttaa Seychelleja! Mulla ei ennen matkaa ollut kauhean selkeaa mielikuvaa koko maasta. Lahina kuvittelin resortteja, rantaa ja turisteja. Olihan siella sitakin, mutta myos paljon kaunista luontoa, rauhaa, leppoisaa meininkia ja kaikin puolin tavallista. Ja tietty niita aivan ihania rantoja ja kirkasta vetta. Olin myos kuvitellut, etta paikassa on vain luksusresortteja, joissa lomailu maksaa maltaita. No, on siella niitakin, mutta lisaksi saarella on runsaasti pienia majataloja ja hyvin varusteltuja lomamokkeja. Meidan majoitus hvin varustellussa loma-asunnossa (ja vieressa uima-allas) 50 m paassa rannalta maksoi nelihenkiselta perheelta viikoksi 700 e . Ei kovin paha mun mielestani.
Seychellithan virallisesti kuuluvat Afrikkaan, mutta kysyttaessa majatalon isannalta saarivaltion vaki ei kovin paljoa samaistu mantereeseen. Saarilla ei ole kuulema ollut alkuperaisvaestoa, vaan kaikki ovat muualta tulleita. Niinpa fiilis onkin melko eurooppalainen, saarelaisella tvistilla. Ehka se olikin Mahessa just virkistavaa - tuntui, etta olisi ollut pidemmallakin. Sansibar on myos ihana, mutta siella tietaa ihan koko ajan olevansa Afrikassa. Valilla on myos ihanaa paasta pois Afrikasta henkisesti, fiilis oli vahan sama kun menee Kapkaupunkiin kaymaan.
 Me lomailtiin pelkastaan paasaarella Mahella. Aika ei ehtinyt kayda viikossa pitkaksi, vaikka ei oikeastaan edes "tehty mitaan" (ei siis kayty retkilla, marine parkissa eika edes kaveleskelemassa upeilla kukkuloilla). Paivat kuluivat kotosalla lepaillen ja uima-altaassa uiden, suurin osa ajasta tietysti vietettiin eri rannoilla. Paadyimme vuokraamaan auton aikaisemmin kun olimme suunnitelleet, mika osoittautui loistoratkaisuksi. Mahe on pienehko (25 km paasta paahan) ja liikenteen ollessa hytvin iisia autolla paasi kivasti huristamaan saaren ympari ja poikki erilaisille upeille rannoille, paakaupunkiin Victoriaan tai Baie Lazareen, mika on turismin keskittyma.

Baie Lazaren ra nta oli se "ruuhkaisin" eika seillakaan ollut paljoakaan ihmisia. Ihanaa. 

Lennotkin sujuivat jokseensakin kohtalaisesti. Odottelua Addis Abebassa oli reilu 3 tuntia molempiin suuntiin, mika periaattessa on ihan ok, mutta kentalla oli niin kylma eivatka kortit toineet missaan, etta muutamaan kertaan ehdittiin sadatella. Siita huolimatta olisin valmis menemaan ihan koska vaan uudestaan, itse saarivaltio oli sen verran ihana.  Ps. Kata/Edustusrouva: Ajattelin teita, kun huomasin, etta Addiksesta on suora lento Khartoumiin. Seuraava lomakohde? Vaikka ei rantalomasta niin piittaisikaan, Seychelleilla voi myos nauttia vihreasta luonnosta ja  VAPAUDESTA.

6 Response to "Seychellit"

 1. Kata Says:

  Kuulostaa ihan älyttömän hyvältä! Ei ollenkaan vähiten vapaus tai tuo, että tuntee olevansa jossain ihan muualla :) Kiitos vinkistä! Tämä pistetään totisesti korvan taakse.

 2. Emppa Says:

  Kannattaa ehdottomasti! Ma luulin, etta Seychelleilla lomailu olisi superkallista, mutta meilla lennot maksoi Etiopialaisella n. 38 dollaria per aikuinen ja majoitus siis koko viikko koko porukalta 700 e. Ruoka oli kallista kylla. Auton vuokraus on 40-50 e per paiva. Todella ihana paikka!

 3. Emppa Says:

  Oho, ei ihan noin halpaa. 380 dollaria lennot siis.

 4. Ansku Says:

  Ooh wau mitä maisemia! Mulla ei ole ollut Seychelleistä oikein muuta mielikuvaa kuin että amerikkalaiset käy siellä honeymoonilla (?) Kiva että oli kiva loma!

 5. Unknown Says:

  Minulla on kokemusta Seychelleistä jostain yli kymmennen vuoden takaa. Minulle paikka oli pettymys, ei maisemien, rantojen tai elämänmenon suhteen. Ne olivat huippu.
  Mutta se kalleus, pieni vesipullo kioskista maksoi omaisuuksia - tosin en muista yhtään paljonko. Rahaa sai vaihtaa vasta tultuaan maihin (vähän kuin Neuvostoliitossa) ja valuutta oli ainakin silloin suomalaiselle todella kallista. Harmittelin, että oli pakko syödä niin usein ja ainakin niillä pienillä saarilla joilla olimme, kaikki ruokapaikat olivat kalliita. Muistan vieläkin kommenttini: "nyt meni puolen eteisen verran" - olimme juuri ostaneet asunnon ja vertasin rahanmenoa sen hintaan. Menimme syömään ravintolaan hääpäivän kunniaksi, listalta ei löytynyt kuin pastaa eri muodoissa.
  Ihmettelen oikein mistä moinen mielikuva on minulle jäänyt. Olisin ollut valmis syömään vaikka mitä ihanuuksia, mutta erityisesti kaikki merenelävät olivat kalliita ja useimmiten niitä ei ollut. Mistä lie kenkä puristanut. Kysymys ei ollut siitä, ettei meillä olisi ollut kokemusta erilaisista maista (sillon mm. Eurooppalaisten kohteiden lisäksi itänaapurista, Armeniasta, Azerbaitzanista,Tanzaniasta)

  Onkin ihanaa, jos te olette nauttineet saarista, joiden hiekkarannat ja uinti jättiläiskilpikonnien kanssa oli minullekin ikimuistoista.

 6. Emppa Says:

  Ansku - Ei mullakaan ollut, joten olin tosi positiivisesti yllattynyt. Yhtaan amerikkalaista en tavannut :D

  OPaula Talvipakolainen - Ma mietin Seychelleilla kylla muutamaan kertaan, etta jos en asuisi Afrikassa, olisiko paikka tehnyt niin suurta vaikutusta. Iso osa paikan ihanuutta oli nimittain se, etta siella oli niin ei-afrikkalaista... Joskus kaipaan jarjestysta ja sita, etta hommat toimii naas :D

Lähetä kommentti