Jaahyvaiset Ugandalle

Juuri ennen paasiaista lahdettiin viela kerran safarille sanomaan jaahyvaiset Ugandalle. Mina halusin nahda kirahveja ja lapset elefantteja, mutta ongelmallisen asiasta teki se, etta emme halunneet menna siihen lahimpana olevaan kansallispuistoon, missa molempia olisi nahnyt helposti. Niinpapaatimme autoilla vahan enemman ja hurauttaa kahteen kansallispuistoon sen sijaan.

Safarista on tullut ehdoton suosikkimatkailumuotoni naiden etelaisessa ja itaisessa Afrikassa vietettyjen vuosien aikana. Rakastan puistojen majataloja ja niiden tunnelmaa, seka parempien majatalojen huippuhyvaa palvelua. Rakastan erilaisia savanneja, puistojen vesialueita, auringonnousuja ja -laskuja ja puistoissa ajelua. Elaimia on hauskaa bongailla ja koska safarilla on tullut kaytya niin monesti, rakastan sita leppoisaa fiilista ajeluilla, kun ei ole pakko nahda yhtaan mitaan.Rakastan puhdasta ilmaa ja avaraa taivasta, erityisesti yolla, kun linnunrata kaartuu paan ylla.

Tata tulee hirvea ikava. Olemme onnekkaita, etta olemme saaneet kokea taman kaiken.
   


8 Response to "Jaahyvaiset Ugandalle"

 1. Kata Says:

  Voi mitä maisemia! Voin uskoa, että niitä tulee ikävä.

 2. Anonyymi Says:

  Voi ei, asuinpaikkajäähyväiset on tosi syvältä! Kuvista välittyi kyllä hienosti otsikonmukainen tunnelma, ja ei ihme jos ikävä tulee! Kaunista! Ja se linnunrata-maisema, oi jos sen joskus näkisin... Millä mielin tytöt muuttoa odottaa? Entäs työ aikuiset, jääkö teillä muuta ikävä kuin maisemia? Eli nyt kun lähdön aika on, niin mitkä on ne parhaimmat/mukavimmat asiat ollu Ugandassa? Onko eri fiilikset muuttaa nyt, jos vertaa Malawista lähtemiseen, nyt kun se kokemus on olemassa?
  Kivaa, että olet taas kirjotellut, ja jatkossakin jaat kaiken uuden ja mielenkiintoisen meiän kanssa, eikös vaan? :-)
  Terkuin laiskimus-kommentoija mutta ahkera lukija Marjukka

 3. Emppa Says:

  Maisemat taitavat olla hienoja myos Eritreassa, mutta vissiin ihan eri tavalla. Ikavoin jo nyt safarille :)

 4. Laura Says:

  Ooh vau. Etelä-Ghanassa kun asustaa jää kyllä tämä puoli Afrikkaa näkemättä. Pitäisi matkustaa Pohjoiseen että näkisi norsuja. Seeprojahan ei Länsi-Afrikassa olekaan.

  Ps. Kiva blogi. Terveisin Suomalainen, joka asuu Ghanassa, paitsi nyt opintovapaalla Suomessa 2 vuotta.

 5. Lotta Says:

  Voi, ymmärrän. Minäkin rakastan safariajeluja täällä Mosambikissa (tai meidän pitää mennä Etelä-Afrikan puolelle niitä tekemään, ihan täällä Mosambikissa se ei onnistu).
  Olisin varmasti innokkaampi lähtemään kuin töiden väsyttämä mies - ajomatkat ovat kuitenkin aika pitkät, eli tavallinen viikonloppu tarkoittaisi aika hätäistä reissua -, ja edelliskerrasta onkin jo puoli vuotta, mutta pidän niistä juuri samoista syistä kuin sinäkin. Majatalot ovat yleensä kivoja (toki poikkeuksiakin on, mutta tietääpähän sitten mihin ei tarvitse enää erehtyä!), maisemat kauniit ja rauhoittavat ja kun eläimiäkin on periaatteessa aikaa havainnoida, ei ole sellaista hätää, että aina pitäisi nähdä kaikki. Eihän niitä aina näe, koska eläimet elävät siellä omaa elämäänsä autoista piittaamatta.
  Uskon, että minullekin tulee safareita ja niiden ainutlaatuista tunnelmaa ikävä sitten kun täältä Mosambikista lähdemme.
  Onneksi on muistot!

 6. Emppa Says:

  Marjukan kommentti oli jaanyt roskopostihaaviin. Eli kiitos kommentista. Pitaakin kirjoitella viela siita, mita asioita tulee ikava (puhutaan niista perheen kanssa yhtenaan). Paljon on mielessa kaikkea hyvaa, mutta on toki asioitakin, joita EI tule ikava :D

 7. Emppa Says:

  Laura - Mulle Lansi-Afrikka on aivan tuntematonta aluetta, enka tiennyt, etta siella ei ole seeproja :D Taalla elaimia nakee aika helposti, tosin Ugandassa pitaa valita puisto sen perusteella, mita haluaa nahda. Kiva kun kommentoit!

  Lotta - Meilla mina olen ehka innokkampi lahtija, vaikka tyon puolestakin matkustelen tosi paljon. Ennen tykkasin rantalomista, nykyaan ehdottomast suosin safareita. Varsinkin Sambiassa oli upeat puistot, mutta taallakin olen safareista nauttinut. Nyt on sit ainakin jotain mita voi liittaa bucket listallle :D

 8. SatuSanna Says:

  Upeat maisemat!
  Istuisin mielelläni minäkin tuossa keinussa katselemassa alas laaksoon.
  Toivottavasti uudet maisemat ovat miellyttäviä, vaikka sitten ovatkin eri tyyppisiä.
  Hyvää muuttoa!

Lähetä kommentti