Viehattava kaupunki

lauantai 3. kesäkuuta 2017 20.56 Lähettänyt Emppa
Asmara on oikeasti todella viehattava kaupunki. Ei mikaan metropoli, mutta pieneksi kaupungiksi hyvin organisoitu, puhdas ja natti. Samaa ei voi sanoa kovin monesta Afrikkalaisesta paakaupungista.


Meidan kulmilta.


Tajutonta, taalla on puistoja ja muita julkisia tiloja!


Paakatu itsenaisysspaivan aikaan.


Katedraali.


Tiravolon asuinalue.


Hallintorakennuksia.


Ja herkullista gelatoa.

Jos taalla ei olisi varsin vaikeita vesionegelmia (kaupungin putkissa ei talla hetkella taida olla vetta, korkeintaan muutama tunti yoaikaan) ja loputtomia sahkokatkoja, voisin kuvitella meidan viihtyvan taalla pitkaankin. Sahkoongelmista paastaan, kunhan kontti ja siella sisalla oleva generaattori saapuvat tanne (bensaa on useimmiten, viime viikola oli tosin jotain haikkaa). Vesiongelmiin sen sijaan ei oikien auta mikaan. Onneksi olemme aika low key tyyppeja ja pikapesu pesiuvadin avulla ei niin hatkayta.

5 Response to "Viehattava kaupunki"

 1. Anonyymi Says:

  Tosi mukava kuulla elämästänne uusissa ympyröissä! Millanen ilmasto siellä on, sijaitsette aika ylhäällä? Miten lämmintä siellä on nyt? Onko ihmisillä töissä outoja tapoja? :-) Entäs tytöt, mitä olivat mieltä muutosta? Näitä juttuja jaksais lukea vaikka joka päivä, että jätkä vaan kirjottelua. ☺
  Terveisin Marjukka

 2. Fiiaelina Says:

  Onpas kivan näköistä teidän kulmilla! Afrikkaan olisi aivan ihana päästä tutustumaan vielä jonain päivänä, vaikka onhan se tietysti aivan eri maailma, kuin esim Eurooppa :)

  http://fiiaelina.blogspot.com/

 3. Emppa Says:

  Marjukka: Saa on aika miellyttava ainakin nyt. Ei liian kuuman (paitsi keskipaivalla), ei liian kylma. Taman kuumempaa taalla ei tulekaan, mutta alkusyksysta sataa kuulema kovasti ja talvella on to-del-la kylma. Sain just vinkiksi tuoda talvitakit mukaan...

  Fiiia - Kiitos kommentista! Taa on aika erilaista Afrikkaa, itsesta tuntuu ihan kuin ei Afrikassa olisikaan :D Mutta olen kylla yllattynyt siita, miten mukavaa taalla on. Odotin jotenkin maan maineen perusteella jotain ihan kamalaa.

 4. Lotta Says:

  Onpa todellakin puhtaan ja siistin näköistä, ja vielä puistoja! Samaa ei voi sanoa Maputosta. Maputossa on paljon puita, ja kyllä ihan viehättävän näköistä monin paikoin, mutta monin paikoin valitettavan roskaista. Ja jos jotain täällä kaipaan, niin puistoja, joissa voisi oleskella. Käytännössä, jos lähden kävelylle, en voi pysähtyä, koska ei ole mitään paikkaa johon pysähtyä ellei kahviloita ja ravintoloita lasketa, ja silloin pitää aina kaivaa kuvetta. Kaipaan Euroopasta juuri noita puistoja. Täällä on yksi "ilmainen" puutarha, kasvitieteellinen puutarha, mutta se sijaitsee aika kaukana meistä joten en oikein viitsi lähteä sinne autolla voidakseni vain istua penkillä :-) penkit ovat sitä paitsi usein täynnä siestaansa (tai jotain muuta) nukkuvia paikallisia... Roskiksia on Maputossa täälläoloaikanamme lisätty eli roskaongelma kyllä tiedostetaan, mutta ihmisten käyttäytymistä on vaikea muuttaa ainakaan kovin nopeasti.

 5. Emppa Says:

  LOtta - Kampalassakin oli periaatteessa ihan viehattavaa, ainakin silloin kun aurinko paistoi. Sadesaalla tai sateen jalkeen kaupunki oli ruma ja mutainen. Talla on julkisia tiloja huomattavasti enemman, pienia aukioita, puistoja, torin tapaisia - ja kirjastoja. Emme ole viela tutustuneet niihin, mutta olen bongannut jo useamman julkisen kirjaston. Se on aika tajutonta. Kampalassa oli yksi kuppainen kirjasto ja vakea yhta paljon kuin taalla kokp maassa...

Lähetä kommentti