Luonnon valinta vai karmea tragedia?

 En jaksanut viikonloppuna lukea tai katsoa paikallisia uutisia, niinpa kuumin paikallisuutinen jai luettavaksi tana aamuna.

Lauantai-iltana Kampalan ohittavalla tiella oli pikkuauto toytaissyt bensarekkaa ja bensaa oli alkanut vuotaa ulos. Paikalliset villintyivat ilmaisesta bensasta ja erityisesti bodakuskit, mutta muutkin lahistolla asuvat olivat alkaneet kerata bensaa talteen, kuka millakin. Bodakuskit olivat kuulema kayttaneet kypariaan, moni oli tullut paikalle kotoaan kattiloiden kanssa.

Scramble for fuel ends in death
Ja eipa aikaakaan niin voi kauhistus. Tuntemattomasta syysta bensa oli jostain ottanut kipinan ja leimahtanut ilmiliekkeihin. Osa ihmisista oli paassyt pakenemaan laheiselle suolle, mutta paikanpaalta loytyi liekkien sammuttua 29 ruumista, suolta lisaa. Sairaalaan oli viety parisenkymmenta, tana iltana kuolleita oli jo 40. Ja varmuudella lisaa tulee.

(kuva Daily Monitor)

Ylittyiko kansainvalinen uutiskynnys? BBC:lla pikku uutinen, Suomessa ei mitaa. Ei silla, onhan noita onnettomuusuutisia muutenkin maailma pullollaan, mutta jotekin musta on jannittavaa, etta taalla saa kuolla ihmisia ihan hillittomat maarat kertarysayksella, ennen kuin paastaan uutisiin.

6 Response to "Luonnon valinta vai karmea tragedia?"

 1. SatuSanna Says:

  Huh!
  Totta muuten tuo, ettei täällä mainita mitään kyseisestä onnettomuudesta, mutta jos esim. Aasiassa tapahtuu vastaavaa, niin kyllä se täällä uutisoitaisiin.
  Mikä sitten lieneekään syy moiseen, olisi hauska tietää perusteet.

 2. Sateenkaari Says:

  İhmiset eivat ymmarra, etta bensa kaasuuntuu ja syttyy todella helposti. Kun sita viela oli siella maassa paljon.
  Hirvea tradegia.

 3. Emppa Says:

  SatuSanna - Ma kiinnitin huomioni asiaan vain siksi, etta samaan aikaan sikalaisissa viestimissa puhuttiin vaan Arizonan palomiesten kuolemasta (joka sekin toki on tosi jarkyttava juttu).

  Sateenkaari- Tragedia oli tosiaan hirvea, en tieda mika on kuolonuhrien maara nyt, mutta taatusti korkeampi. Mies ja lastenhoitaja oli jutelleet tasta tapauksesta ja Hajiran mukaan joka ikinen paikallinen, myos siis kylissa, on kylla tietoinen siita, etta bensa syttyy helposti.

  Toi otsikko on siis takalaisista sanomalehdista, se unohtui mainita aiemmin.

 4. Kata Says:

  Minä näin tästä ihan kunnon uutisen heti seuraavana päivänä, taisi olla tosiaan BBC:llä ja arvatenkin ihan pääsivulla, koska sen edemmäs harvoin lähden uutisia BBC:n nettisivulta lukemaan. Että noteerattiin sentään Euroopassakin, mutta tosiaan ei sitten vissiin ylittänyt Suomen uutiskynnystä...

  Monesti tuntuu käsittämättömältä miten noista Yhdysvaltojen tai yleensä amerikkalaisten asioista puhutaan maailman uutisissa mutta vastaavat jutut muilta mailta jäävät sitten ihan pimentoon.

 5. Anonyymi Says:

  Oli teillä tai edes BBC.llä uutista kun Suomessa kuoli 23 lasta bussionnettomuudessa?

 6. Emppa Says:

  Paha sanoa - en asunut silloin viela Afrikassa. Veikkaisin, etta ainakin BBC:lla juttu paasi otsikoihin. Ehka jopa talla.

Lähetä kommentti