Voi kun satais jo!

lauantai 8. maaliskuuta 2014 18.01 Lähettänyt Emppa
Kuumaa kautta on jatkunut nyt jo vahan turhan pitkaan. Normaalisti (tai ainakin ennen) sateet alkoivat helmikuussa viimeistaan. Nyt on muutaman kerran ripsauttanut, mutta ilma on lahina hiostava eika ripsauksista ole juuri mitan iloa, tekevat tilanteen vaan pahemmaksi.

Tavallaan on ehka ihan hyva, ettei viela sada kunnolla. Ugandaan on tullut 16. joulukuuta jalkeen yi 73,000 pakolaista Etela-Sudanista ja pakolaisten settlementeilla kaikki on viela aika vaiheessa. Suurimmalla osalla on valiaikainen sateenkestava asumus jo pystytetty, mutta mm. sanitataion tilanne ssettlementeilla on aika onneton. Ei tarvita ihan hirvean monta sadetta, kun osa settlementeista alkaa tulvia ja seuraavaksi sitten taistellaankin koleraa vastaan.

Kavin elamani ensimmaista kertaa pakolaisalueilla helmikuussa. Muu perhe oli Suomessa uusimassa passeja ja mina kaytin koko viikon Luoteis-Ugandan kiertamiseen. Olen nimittain viime aikoina joutunut toimimaan toissa tosi monissa uusissa taustatukirooleissa ja mm. joutunut/paassyt tekemaan regugee responsea. Mitaan kokemusta ei asiasta aiemmalta ole, joten teorian lisaksi halusin tututstua aiheeseen paikan paalla. Mielenkiintoinen reissu kaiken kaikkiaan, mutta ai hemmetti miten kuuma pohjoisessa oli. Fiilis oli hirvean ristitiitainen, kun samaan aikaan toivoi sadetta ja toisaalta mahdollisimman pitkaa kuivaa kautta.

Ehka siis toivon sadetta Kampalaan ja kuivaa tonne raja-alueille?!

6 Response to "Voi kun satais jo!"

 1. Bwana Says:

  Ai jaa! No jos säkin päivität niin kyllä mäkin sitten!

  http://rapo.vuodatus.net/

 2. Suvi Says:

  Joo! Antaa päivittää! Ja sataa! Sillee sopivasti.

 3. Vilijonkka Says:

  Välillä tosiaan elämä vie niin mennessään, että tämä virtuaalimaailma jää hetkeksi unholaan. Mutta nyt piti tulla tänne luoksesi fiilistelemään ja lukemaan viimeisen puolivuotiskauden postaukset. Minulla iski kaukokaipuu, vanha idea työskentelystä opettajana tai opetuksen kehittäjänä todellisessa maailmassa ja paikassa jossa oppilaat haluavat oppia... Sadetanssi pystyyn!

 4. Sateenkaari Says:

  Meilla on ollut aivan ihmeellisen lammin talvi, ja vahasateinen. Niita kovia talvimyrskyjakaan ei ole ollut. Saas nahda, millanen kesasta tulee. Kuuma ainakin. Se on varmaa. Terveiset taalta Turkin Fethiyesta.

 5. Emppa Says:

  Suvi - Ei olis pitanyt valittaa, nyt sitten sataa oikein olan takaa...

  Vilijonkka - Taalla ei hirveasti tainnut olla luettavaa :D Ma kayn aina tasaisin valiajoin kurkimassa, mita teille kuuluu!!

 6. Emppa Says:

  Sateenkaari - Taallakin on ollut tosi vahasateista koko vuosi. Nyt tosin sitten sataa senkin edesta :D

Lähetä kommentti