Kansallishymni

tiistai 25. elokuuta 2015 10.57 Lähettänyt Emppa
Viime ja tällä viikolla on sattunut useampi iso tapahtuma/kokous, missä on laulettu Ugandan kansallishymni. Tykkään hymnistä, se on tarpeeksi reipas ja tarttuva (paljon kivempi kuin Itä-Afrikan hymni joka laahaa ja on pitkä kun nälkävuosi). Mun tekisi aina mieli laulaa mukana, mutta en usko että se on sopivaa...?

9 Response to "Kansallishymni"

 1. Anonyymi Says:

  Tulin vain kiittämään blogistasi, jonka äskettäin löysin! Blogeja ei tule juurikaan kommentoitua, mutta nyt vaikka täältä Pohjolasta käsin tekstejäsi luen, niin täytyy sanoa, että etenkin nuo Malawin aikaiset kirjoituksesi tulivat todella lähelle, joita sitten ahminkin aikamoisen määrän kerralla. :) Lapsellani on sukujuuria maahan, joten kaikki siihen liittyvä luonnollisesti kiinnostaa. Malawista on myös yksi ystäväni, johon tutustuin hänen vaihto-oppilasaikanaan. Blogeja ym. en vain liiaksi asti ole löytänyt. Haaveena on jonakin päivänä matkustaa maahan. En löytänyt sähköpostiosoitettasi. Olisin mm. kysynyt, että onko kokemusta, löytääkö Suomesta lähetetty paketti miten perille Malawiin? Kiitos, jatka kirjoittamista!

 2. Emppa Says:

  Hei! Onpa kiva kuulla, etta kirjoituksista on iloa ja etta niita joku lukee :D Malawilla on mullakin erityinen paikka sydamessa! Malwwiin tuli suurin osa pakteista ihan ok, mutta joskus siina kesti pitkaan ja vissiin yks paketti katosi matkalla. Enemman meilla on oillut ongelmia Ugandaan lahettamisessa, tanne paketit ei meinaa millaan tulla perille... Mut tavoittaa esim. minunafrikkani@hotmail.com

 3. Kata Says:

  Sudanin kansallislaulua en ole tainnut vielä toistaiseksi edes juurikaan kuulla mutta Belizen kansallislaulusta tuli meille aikoinaan tosi tuttu ja tärkeä. Mukana ei voinut tosiaan oikein koskaan laulaa, mutta soitettiin ja edelleen soitetaan sitä sitten kotosalla ja lauletaan omissa oloissa mukana :)

 4. Emppa Says:

  Kiva kuulla, etten oo ainoa joka haluais laulaa mukana :) Malawinkin laulu tarttui paahan, mutta se oli aika laahaava ja vahn masentava "put down each and every enemy, hunger, disease, envy".

 5. äkänen äiti Says:

  Heitin sinua haasteella, käy kurkkaamassa jos jaksat vastailla!!

 6. Anonyymi Says:

  Mielenkiintoista! Olen asunut jo parikymmentä vuotta kaukana ulkomailla, ja olen aina ollut sitä mieltä ettei sitä nyt toisen maan kansallislaulua suomalainen kyllä rupea laulamaan (vaikka siis osaan sen edestakaisin ulkoa täysin). Nyt viime vuonna alkoi sitten yhtäkkiä tuntua että mikä ettei, ja nyt sitten laulan joskus muiden mukana. Silti vähän tuntuu siltä että paheksuukohan minua nyt joku... Onko tähän olemassa joku kirjoittamaton sääntö? (Olettaisin että kirjoitettua ei sentään.)

 7. Emppa Says:

  Joo, ei kai siita mitaan oikeita saantoja ja ehka tallainen rajoittuneisuus on tyypillista suomalaista. Ehka makin alan vaan laulaa mukana, jos silta tuntuu :)

 8. Siri Says:

  Auts. Mä olen kyllä laulanut Etelä-Afrikan kansallislaulua jo ennen kuin muutettiin maahan mm. futiksen mm-kisoissa 2010 miettimättä sen kummempia :) Ja edelleen laulan aina kun tulee tilaisuus. Sen sijaan mietin joskus Suomessa tarhan pihalla itsenäisyyspäivänä voiko meidän ei-suomessa-syntynyt lapsi laulaa "oi maamme Suomi SYNNYINmaa".

 9. Emppa Says:

  Ehka munkin pitais miettia vahemman ja tehda enemman :D

Lähetä kommentti