Ruma kaupunki

Sadekausi alkoi viime viikon lopussa rytinalla todella kuuman pariviikkoisen jalkeen. Sen jalkeen onkin satanut enemman tai viela enemman. 

Kampala ei ole ikina mikaan maailman kaunein kaupunki. Talla on toki todella vehreaa lapi vuoden, muuten kaupunki on parhaimmillaankin ihan ok. Sateen jalkeen taalla nayttaa suoraan sanottuna aika rumalta. Kaikkialla on mutaa, lehtia, oksia ja muita roskia. Ja tietty vetta ja ruskeaa liejua. Ihmisia nakee harvakseltaan, autoja sen sijaan on liikenteessa normaalia enemman. Markana kaupunki nayttaa harvinaisen ankealta ja jotenkin toivottomalta. Aurinkoisena paivana ankeus muuttuu  jannalla tavalla eksoottiseksi ja dynaamiseksi. 

Hyvin realistinen kuva sateen jalkeisesta Kampalasta, tosin kuvassa on liian vahan autoja. Kuva L. Vallez 
Talle alueelle on ennustettu tavallisesta korkeampia sademaaria loka-maaliskuuksi El Ninon aiheuttamana ja hallitus ja avustusjarjestot varautuvat tulviin ja maanvyorymiin. Jos ensimmaisen viikon perusteella voi tehda jotain ennustuksia, sanoisin, etta tana vuonna todellakin tulvii. Pakko myontaa, etten mitenkaan erityisen innolla odota sadekauden jatkumista j plekastaan itsekkaista nakokulmista - aurinkopaneeli ei jaksa lamnmittaa lamminvesivaraajaa kunnolla ja ruuhkat ovat sateella loputtomia.

 

6 Response to "Ruma kaupunki"

 1. Tiina Says:

  Täällä Kaliforniassa puolestaan odotetaan kovasti, että El Nino toisi sateita. Tosin jos sataa kunnolla niin täällä myös tulee tulvimaan kun eihän toi rutikuiva maa mitään vettä ime.

 2. Emppa Says:

  Voi kun osa meidan sateista tulisi sinne. Taalla tosiaan nayttaa jo viikon jalkeen pahalta ja ma olen kyllastynyt siihen, etta punaista kuraa on kaikkialla :D

 3. Kata Says:

  Mutaisuus ja kuraisuus on näissä oloissa kamalaa kun huonot tiet menevät entistäkin huonommaksi. Meillä ei tänä vuonna tullut sateita toistaiseksi juuri ollenkaan mikä ei kyllä sekään ole hyvä.

  Sulle on blogissani haaste!

 4. Hilkka Says:

  Meille el Nino taas aiheuttaa sen, että kuivuus jatkuu. Ei hyvä.

 5. Emppa Says:

  Kata - Meilla Kampalassa sateet kasvattaa potholeja ihan jarkyttaviksi ja koska taa on suoaluetta muutenkin, kaikki paikat tulvii.

  Hilkka- sa oot hengissa! Koo, Malawillekin kuivuus aiheuttaa aikamoisen katastrofin, nalanhata on taas ovella...

 6. Emppa Says:

  Ja kiitos haasteesta Kata, osallistun mielellani :)

Lähetä kommentti