Se se on


Kata osui oikeaan. Uusi kohde on kuin onkin Eritrea. Kuulostaa vaaralliselta vai? Niin mustakin aluksi.


Asmara on kuitenkin vissiin ihan kohtuullisen kiva kaupunki (tai afrikkalaisessa mittakaavassa tosi kiva). Oikea, hyvinsuunniteltu city, missa on kaunista arkkitehtuuria, kahviloita ja turvallista kavella ja elaa. Niin kai vastaavisa maissa yleensakin on aika turvallista. Voimakas valtionjohto pitaa siita huolen ;) Ihmisoikeuskysymyksiin ei paree puuttua ja ilma on kovin kylma, mutta monelta Asmarassa elaneelta olen kuullut positiivisia tarinoita. Pitaa vaan tottua siihen, etta kaikkea (siis kulutustarvikkeita) ei ole saatavilla kovinkaan helposti, rahaa ei saa seinasta ja sahkoa on hintsusti. 

5 Response to "Se se on"

 1. Kata Says:

  Olen kyllä melkein vähän kade! Asmara on kuulemma tosiaan ainakin afrikkalaisessa mittakaavassa kaunis kaupunki ja siellä näkyy hyvällä tavalla Italian siirtomaa-aika muun muassa arkkitehtuurissa.

  Olen myös ymmärtänyt, ettei siellä mitenkään kohtuuttoman kylmää ole, vaan sellaista sopivaa. Mutta kylmyyden kokemus taitaa olla aika yksilöllistä ja suhteellista.

  Tervetuloa naapuriin!

 2. jenniuu Says:

  Onnittelut uudesta työstä! Ja maasta, pitääkin heti hieman googlata Eritreaa, arkkitehtuuuri ja viileämpi ilma kuulostaa oikein hyvältä. Suurella mielenkiinnolla jään seuraamaan teidän menoa!

 3. Anonyymi Says:

  Hirmuisen kylmältä näyttää, kun palmut huojuu sinistä taivasta vasten. :D Kivan näköistä parin kuvan perusteella. Onnea uudesta työstä ja muutosta! Muistaako U mitään edellisestä muutosta tai maasta?

  soldorada

 4. Siiri Says:

  Onnea uudesta työstä ja kaikkea hyvää muuttotouhuihin. =)

 5. Emppa Says:

  Kiitos kaikille. Mita enemman Eritreasta luen, sita enemman innostun (ja ehka kauhistun myos). Mutta ainakin on erilaista ja se oli meilla yksi kriteeri :D Kylmyys taitaa tosiaan olla suhteellista, mutta lahina siis tarkoitan sita, etta kun meilla ei ole mitaan lampimia vaatteita, ei juuri edes pitkahihaisia (ei juurikaan edes matkustella kylmina aikoina), niin koko garderobi menee uusik :) Viikonlopun kaytinkin nettishoppailuun, ainakin tytoilla pitaisi nyt olla tarpeeksi vaatteita...

Lähetä kommentti