Seuraavaksi?

Kuukauden paasta saan alkaa hakea uusia toita organisaation sisalla. Joku tosin sanoi, etta jos nyt hakisin jotain paikkaa, hakemustani tuskin deletoitaisiin, koska aikaraja on niin lahella ja toiden aloittamisajankohta joka tapauksessa olisi aikarajan jalkeen. Haaveilen(/mme?) Suomen paluusta yha, mutta paluu ei talla hetkella ole ehka aivan ajankohtainen sitten kuitenkaan. Olemme kuitenkin tulleet aika nirsoiksi naiden vuosien aikana ja uuden tyon hakuun ei vaikuta todellakaan pelkastaan tyon sisalto, vaan sijainti mita suurimmissa maarin.

Minne sitten suuntaisin (tai suuntaisimme, meilla on aika yhteneva nakemys siita, minkalainen paikka kavisi), jos saisin valita? No Zimbabween tietysti :DAfrikassa on tosi harvoja maita, jotka enaa innostavat. Joko paakaupunki on asuinpaikkana epakiinnostava (esim. Nairobi) tai maa on liian takapajuinen (Etela-Sudan). Saa on liian kuuma ja kostea (Tansania) tai maa on liian kehittynyt (Namibia). Tai sitten siella puhutaan ranskaa (Lansi-Afrikka) tai maa on liian vaarallinen lapsiperheelle (CAR). Mosambik voisi tulla kysymykseen, Sambia ehka jos tyo olisi huippukiinnostava. Afrikan ulkopuolella voisi kysymykseen tulla kenties Laos, Vietnam tai Kamboza (ehkapa jopa Filippiinit) tai sitten Latinalainen Amerikka, joskin siella tyopaikkoja ei ole tarjolla liki lainkaan. Karibian saaria voisi harkita.

Todennakoisyys Zimbabween paasemiseen on aika pieni, mutta ainahan sita saa haaveilla. Moni on tuttu on ihmetellyt, mika Zimbabwesa oikein kiinnostaa. Harare tuntuu ihanteelliselta suinpaikalta, sydan sykkii etelaiselle Afrikalle ja maan historia ja mahdollisuudet ovat vailla vertaa. Ikava kylla tyopaikkalistalla on kaikenlaisia muita kohteita tarjolla, mutta ei mitaan Zimisssa. Veikkaan, etta loppusijoituskohde tulee olemaan jotain ihan muuta kuin mita haaveilemme!

29 Response to "Seuraavaksi?"

 1. Bwana Says:

  No tottakai Harareen!

 2. Kata Says:

  Meistäkin on tullut vuosien varrella aika nirsoja mutta toisaalta onneksi tietoisuuteen pomppaa aina aika ajoin myös sellaisia paikkoja joita ei olla tultu ollenkaan ajatelleeksi. Seuraava muutto on vasta vuosien päästä - toivottavasti - mutta lista elää silti mielessä enemmän tai vähemmän koko ajan.

  Karibian saarille ei muuten koiria välttämättä saa mukaan. Ainakin Jamaika on hyvin tiukka sen suhteen. Tällä perusteella meidän maalista on viime vuosien aikana entisestäänkin kaventunut. Pitää olla melko turvallista, lapsille hyvä koulu, ja koirille vapaa pääsy maahan, siinä kai ne meidän tärkeimmät kriteerit nykyään :)

 3. Emppa Says:

  Kuulin joku viikko sit etta Barbadoksella lienee paikka vapautumassa. Etsin heti lisatietoa ja huomasin, etta koirien kannalta se olis huono vaihtoehto....

 4. Ansku Says:

  Kairoon!! Hae ja saa se ja tulkaa tänne eh :) Mä olin aluksi suoraan sanottuna kategorisen vastaan koko Egypti-ideaa ja vähän vasemmalla kädellä koko haku sinne tapahtuikin. Sitten me ei suunnilleen ajateltu koko asiaa kunnes ne ilmoitti, että se pentele sai sen työn! Että sittemmin jouduin alkaa katsomaan asiaa uusin silmin. Ja tässä sitä sitten katsotaan mihin se riittää..

  Zimbabwe on mun mielessä paikka johon lähtisin paaaaljon vähemmällä varauksella. Sukulaistäti perheineen asui siellä 80-luvulla ja paikka on elänyt puheissa ja jäänyt mieleen kiinnostavana. Muutenkin mieluiten olisin lähtenyt noihin sunkin mainitsemiin paikkoihin (tai Ugandaan:), mutta kävi sitten näin :)

 5. Hilkka Says:

  Sambiassa asuessani seurustelin vähän aikaa samoin siellä asuvan zimbabwelaisen kanssa, jonka mielestä Sambia oli "the shithole of the earth".

 6. Hilkka Says:

  Lusakan jälkeen Windhoek tuntui eurooppalaisuudessaan monella tapaa paratiisilta. Varmaan aika pitkälti siksi, että olin siinä vaiheessa henkisesti aika loppu.

  Myöhempinä vuosina on monesti tuntunut, että olisi henkisesti helpompaa ja kivempaa asua "oikeassa Afrikassa", ja sellaisena kaipaan Sambiaa. Nyt Sambiassa töissä olevat kaverit taas hehkuttavat Windhoekia meillä käydessään.

  Olis muutakin avauduttavaa tässä, mutta mummi huutaa aamupalalle. Ollaan kylässä mun vanhemmilla.

 7. Kata Says:

  En suosittelisi Barbadosta muutenkaan... Me vietettiin siellä muutama päivä St Lucian -reissulla, eikä se tehnyt mitenkään erityisen myönteistä vaikutelmaa. Paljon itsetyytyväisiä ja töykeitä ihmisiä, sekä ulkomaalaisia että paikallisia (koskaan ei ole ollut hotellissa niin huonoa vastaanottoa kuin Barbadoksella). Mutta rannat toki oli upeita!

 8. Emppa Says:

  Mun vinkkelista Barbados kuulostaa kuitenkin paremmalta kuin Mali, Somalia etc. muut nastat paikat, mista paikkoja on vapautumassa :D Valinnanvaraa on vatmaan aika vahan, eli pakko hakea edes ok paikkoja.

 9. Emppa Says:

  Ma jatin sit hakematta - en niinkaan Kairon takia vaan siksi, etta duuni kuulosti silta et voin unohtaa vapaa-ajan ja perheen seuraaviksi vuosiksi... Eiks oo hassua etta joku Zimbabwe nykyaan vaikuttaa ihanalta.

 10. Emppa Says:

  Se ei varmaan ollut asunut Lilongwessa... Ei vaan, Sambia menettelis JOS duuni olis upea,mutta muuten mulla on se fiilis, etta Malawin nahtyani Sambiakin on jo koettu...

 11. Emppa Says:

  Piti viela sanoa, etta ihanaa kuulla susta. Oot ollut mielessa moneati. Namibian "liika kehitys" lahinna vaikuttaa mun paassani tyohon, siella fokus on jossain ihan muualla kun mun intohimoissa..

 12. Emppa Says:

  Tottakai. Jos vaan paikkoja vapautuis...

 13. Hilkka Says:

  Hmmm. Mikä sun intohimo sun sektorilla on? Namibia näyttää ehkä paremmalta paperilla kuin käytännössä.

 14. Hilkka Says:

  Tai ei ehkä, vaan näyttää.

 15. Emppa Says:

  :D Meidan byroo keakitty siella lahina HIV:n ja out of school children. Mun intohimo on quality primary. Mut mita sulle kuuluu?????

 16. Ansku Says:

  No höh! Mutta joo, ei kuulosta kivalta jos työltä ei jäisi aikaa mihinkään muuhun. Joo aika kummasti voi kriteerit elää tilanteen mukaan ja just sen mukaan kanssa mitä vaihtoehtoja on!

 17. Hilkka Says:

  Ah ok. Harmi!

  Kuuluu aikamoista twilight zonea vielä - liikaa töitä ja liian vähän unta. Yhtälön hyvä puoli on, etten ole ehtinyt ei-viihtyä! Nyt kaksin Myyn kanssa Euroopassa 5 vkoa, ja täähän on aika pitkä aika - varsinkin kun olin suunnitellut, että mentäis jo kesäkuussa Suomeen muutamaksi kuukaudeksi. Tulee semmoinen olo, että olis parasta asettua aloilleen.

 18. Hilkka Says:

  Ei mut niillä oli projekti Lilongwessa, missä piti säännöllisesti käydä 😊 Käsittääkseni Lilongwe oli jotenkin Lusakaa kauniimpi.

 19. Emppa Says:

  Oho. Kun kommenteja lukee puhelimen naytolta, ne noudattavat kivasti jarjestysta ja vastaukset on alkuperaisen kommentin alla. Nettiversiossa (ainakin mun chromen versiossa) noi kiakki on tullut yhta potkoa. Onneksi jengi tuntuu kuitekin tajunneen, mika kommentti on kenellekin :)

  Hilkalle mun piti viela sanoa, etta oletteko te siis paattaneet jaada Namibiaan? Vai vielako on asiat auki?

 20. Kata Says:

  Joo, onhan tuokin totta kyllä! Jos vaihtoehdot on rajalliset niin töykeät ihmiset ei varmasti ole varsinainen huolenaihe :)

 21. Anonyymi Says:

  Mä suosittelen teille edelleen Suomea :)
  T5

 22. äkänen äiti Says:

  Mielenkiintoinen tilanne! Tuttavapariskunta ilmoitti jatkavansa komennuvuosiaan seuraavana Tokiossa...tunsin pienen kateuden häivähdyksen jopa. Itse kun arpoo että käynkö hakemassa maitoa k-kaupasta vai siwasta :)

 23. Cape Town meets Helsinki Says:

  Oho. Ootko ihan tosissasi ;) Mä aina sanon lomareissuja kyseleville että minne vain eteläisessä Afrikassa paitsi Zimbabween. Asuminen on tietty eri juttu... Mielikuvat Hararesta perustuvat siellä asuneen saksalais-burundilaisen pariskunnan näkemykseen: there is absolutely nothing to do. Ihmiset Zimissä kyllä oli tosi ihania (paitsi poliisit)ja luonto omalla tavallaan karun kaunis. Joka tapauksessa onnea maavalintaan! (Ps. laitoin sulle FB-viestiä ihan toisesta asiasta)

 24. Emppa Says:

  T5: Ei se Suomi oo ihan taysin haudattu, mutta kakkosvaihtoehto just nyt.

  akainen aiti: Katotaan, niin paadytaan just jonnekin Maliin ja sitten mielummin miettisin, kumpaan menna, siwaan vai k-kauppaan... Tai sit jumahdetan taas tanne.

  CTMH: Taysin tosissani! hei, am olen jo asunut Lilongwessa, missa ei todellakaan ollut mitaan tekemista, etta kylla se Harare menis samalla tavalla. Etenkin, kun haluan ehdottomasti jonnekin, missa terrorismin uhka on olematon.

 25. Emppa Says:

  Tohon vikaan koemmnttiin piti tulla hymio tohon Hararen peraan, mutta se jai :D

 26. Ruusunen Says:

  Mieheni on Hararesta ja olen viettänyt maassa paljon aikaa tässä viime vuosina (asumme tosin tällä hetkellä Suomessa). Zimbabwe on mielenkiintoinen paikka (luontoa, kulttuuria, historiaa ja maan sisäisiä matkailumahdollisuuksia, ja ympäröiviin maihin pääsee aika helposti), ja Harare on ehdottomasti yksi mun suosikkikaupungeista Afrikassa! Sopivan länsimainen, mutta samalla myös "afrikkalainen". Kaupunki on väljästi rakennettu, isot tontit, paljon puita ja puistoja, kauniita Jakaranda-bulevardeja. Mielestäni siellä on paljon tekemistä, on sekä ostoskeskuksia että toreja, monenlaisia live-musiikkipaikkoja, leffateattereita, museoita, taidenäyttelyitä ja toisaalta voi mennä vaikka Mbaren torille jossa vihanneskauppaa tehdään taas ihan paikalliseen tyyliin :) Koulut ovat myös hyviä. Nyt taloudellinen tilanne on taas vähän parempien vuosien jälkeen muuttumassa kuulemma haastavammaksi, joten saa nähdä mihin suuntaan maa on menossa, toivottavasti ei mihinkään poliittiseen ja taloudelliseen kaaokseen kuitenkaan...

 27. Emppa Says:

  Ruuseunen - Ihanaa kuulla ensikaden tietoa Hararesta. Toi vastaa just sita kuvaa, mika mulla on kaupungista :) Mutta katotaan, mihin paadytaan...

 28. Emppa Says:

  Ruuseunen - Ihanaa kuulla ensikaden tietoa Hararesta. Toi vastaa just sita kuvaa, mika mulla on kaupungista :) Mutta katotaan, mihin paadytaan...

 29. Virva Says:

  Tervetuloa tänne Harareen vain jos päädytte tännepäin. :) Viihdyn, enkä pois halua. Ei onneksi tarvitsekaan.

Lähetä kommentti